Informatie over taxatie keurmerken

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende taxatie keurmerken in de Nederlandse taxatiebranche:

Stichting VastgoedCert

Een van de taxatie keurmerken is Stichting VastgoedCert.
Taxateur op zichzelf is geen beschermd beroep in Nederland. Dit betekent dat iedereen zichzelf taxateur mag noemen. U loopt hierdoor het risico om in contact te komen met ongekwalificeerde taxateurs. In 2004 is VastgoedCert in het leven geroepen en vormt hét kwaliteitsregister van taxateurs. De stichting helpt men om voor een geregistreerde taxateur te laten kiezen. De bij Stichting VastgoedCert aangesloten taxateurs zijn verplicht om aan de hoge eisen te voldoen willen zij zich kunnen inschrijven. Zo zijn de taxateurs dus gegarandeerd vakbekwame taxateurs.

Stichting VastgoedCert is destijds ontstaan uit de voormalige vakbekwaamheidsregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en Stichting WOZ.

Register Vastgoed Taxateurs

RVT is een branchevereniging voor taxateurs. De vereniging was een plan van de regering om ervoor te zorgen dat er meer transparantie en een betere werking in de markt ontstond.

De strenge regels en hoge voorwaarden zorgen op hun beurt voor een hoge kwaliteit in taxatierapporten van de aangesloten taxateurs. Zo bezitten de bij de RVT aangesloten taxateurs niet alleen de verplichte kennis over het taxeren van vastgoed maar ook van de desbetreffende regio. De berekening van de waarde die een RVT taxateur maakt kan altijd worden nagelezen indien daar behoefte aan is. Een bij de RVT geregistreerde taxateur is daarnaast altijd goed op de hoogte van de plannen en voorschriften van de gemeente.

Taxatie Leiden beschikt over beide taxatie keurmerken. Mede daarom geven wij een garantie op onze taxaties. Dit betekent dat u een hertaxering kunt aanvragen, indien het rapport niet aan alle eisen voldoet.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*