Redenen Voor Een Taxatie

Er zijn veel redenen voor een taxatie te bedenken. Om u hiervan een helder beeld te krijgen hebben wij een lijst met een aantal voorbeelden:

 • Bij het verkopen of kopen van een pand
 • Het verdelen van een erfenis
 • Het opgeven van bezittingen in uw belastingopgave
 • Voor het bepalen van een herbouwwaarde
 • Bij het indienen van een beroep tegen de nieuwe WOZ-waarde
 • Bij de verhoging van een hypotheek

Het kopen van een huis

Als eerst zult u bij het kopen van een huis een hypotheekadviseur laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen. Hierdoor heeft u een indicatie van in welke prijscategorie u een huis kunt gaan zoeken. Wanneer u een huis gevonden heeft kunt u deze vervolgens laten taxeren voor de exacte waarde van de woning. Hierdoor weet u het verschil tussen de vraagprijs en de waarde. Wanneer u in het bezit bent van deze informatie kunt u gaan onderhandelen met de verkopende partij.

Het aanvragen van een hypotheek

Wanneer u bij het aanvragen van een hypotheek in het bezit bent van een taxatierapport is dit een groot voordeel. U kunt met het taxatierapport de hypotheekverstrekker zekerheid bieden`over de waarde van de woning. Met deze gegevens kan de hypotheekverstrekker dus u een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

Bij het overdragen van een woning wordt er in Nederland een verplicht percentage overgedragen aan de belastingdienst. Een taxatierapport geeft u een indicatie van hoeveel u aan belasting zult moeten betalen.

Successierechten

Successierechten zijn een vorm van belasting die wordt geheven over een erfenis. Op het moment dat u een woning erft wordt de waarde aan de belastingdienst doorgegeven. Hierbij wordt met een onafhankelijke taxatie de waarde van een woning bepaald.

Wilt u graag nog meer informatie omtrent taxaties? Neem contact op of vraag een taxatie aan!

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*